Glögg/spelafton hos Emeli


 Herman ringer och säger att Emeli har glöggafton, jag hoppar runt på mitt ben för att komma i klänningen (ja, givetvis ska det vara uppklätt). Något försenad kommer jag dit och möts av goda vänner, gamla som nya.
Emilio och Emil var där, Herman, Veronica, Maja, Emeli, Käll, Henrik, Maja (Lööf, kan det vara så?..) och en fransman som det var lite synd om eftersom ingen vågade prata med honom...

Idag fick jag mina glasögon och numera ser jag ut som Buddy Holly, får lägga ut en bild när jag är lite mer fixad, men här är Buddy:


Jag hoppas att en Lundapåg ska ringa mig idag med ärende om ett rum i sin lägenhet som han vill hyra ut... Ringringring!

Morsis och mannen hennes har pratat om att köpa min bil! Vore gött att få sålt den utan att behöva krångla med annonser och besök och annat.

Det var längesen jag blev lycklig av någon musik som inte var lågmäld och vacker, men NU! The Raconteurs är galet uppiggande!

Far Väl

AAAAAaargggh!

Är det bara jag som blir förbannad av kassa kassörskor? Sådana som bara står i kassan och fullkomligt struntar i att dom faktiskt jobbar. Dom ser så uttråkade ut att man kan tro att dom är bittra över att inte ha fått sig något på länge. En del hälsar inte ens när man kommer in i butiken! Dom står stilla eller går och viker ihop en tröja lite symboliskt för att folk ska tro att dom jobbar. Inte ett leende så långt ögat når. Jag är för övrigt övertygad om att dessa kassörskor går hem och gnäller ihjäl sig över att dom har ett tråkigt jobb. Fy fan, säger jag bara. Avliva allihopa.

Jag har ont som fan i foten.

Uppsala 08

Kom hem idag från Uppsala. Jag är trött. Det har varit roligt fast tröttsamt, det är himla långt till Uppland. Träffade mycket bra och roligt folk. Resan räddade min jul lite grand. Tack Maja! Stukade foten idag när jag skulle försöka spela fotboll. Skit. Nu antar jag att nyår är på tapeten. Planen är väl än så länge middag hos Emeli med Maja och Tora och ev. fler, sedan kanske ErikoAmandafest eller Sticky. Hmm..
Vette fasen varför mina bilder inte vill överföras..Skit på det med..
When I am late...Ane Brun är sådär perfekt melankolisk att man bara inte kan låta bli att älska henne.

They call me Baby Driver

Julafton imorn. Först ska jag till Tora och byta julklappar och sen ska jag och Elin byta på jobbet. Julen får alltså en  bra början. Dock vet jag ju att den kommer urarta redan innan maten kommir på bordet.
Ja, jag är en sån som hatar julen och jag skäms inte för att säga det. Jag hatar den inte på grund av all hets som tillkommer högtiden, utan tror snarare att sådan hets kan vara nyttigt för oss att ha ibland. Nej, jag hatar den av högst personliga och återkommande orsaker. Nu ska jag försöka sluta vara negativ.

Ska nog färga håret ikväll, inte för att det behövs, mer för att jag behöver göra något för att inte känna mig urtråkig.

Jag lääängtar till Lund.
Jag lääängtar till Maja och Uppsala.
Jag ääälskar Fleet Foxes, can't get enough!

Jag får förresten brev varje dag, det är väldigt roligt, tycker jag, även om det är typ försäkringsinbetalningar eller csn-info.

Frågan är om man skulle ha is i magen med att köpa student litteratur, det kan ju faktiskt finnas någon bokpool eller liknande där nere...

Men tänk om det inte gör det...

Nej, nu ska jag ta på mig strumpor, köpa hårfärg för att sedan slita upp papprena från Toras paket.

Ha en trevlig jul eller nåt

Even Flow thoughts arrive like butterflies

IIIIIdag ska vi ha ett avslutande personalmöte vilket innebär löneökning och den årliga julklappen!
IIIIkväll ska klassen ha reunion på Athena, jag antar att jag får åka dit och visa mig en stund.
Nu är det inte många dagar kvar till jag åker till Nersala Maja!

Är inspirerad;såg på pearl jam live at pinkpop och unplugged igår kväll! Världens bästa band!

He was too good to me

Idag träffade jag Tinnert, Jen, Jakob och Maja på Lilla Blå. Det var mysigt att träffa tjejorna igen! Var på samma ställe igår och fikade med Frank. Det känns så kul att få träffa alla igen, vissa för första gången på länge och andra för sista gången på länge.

Jag har ett sorts omättat behov av att sova. Idag när mina syskon såg på Bolibomba somnade på det stenhårda golvet framför tv:n. Det ska inte vara så. Jag vaknade till en liten stund och somnade om i vår alldeles för liten soffa, benen upp och huvudet ner.

Imorn är det söndag och jag ska inte göra någonting alls, bara sova och antagligen städa eftersom min mor tyckte det var en jättebra idé att bjuda hem hela släkten till oss på julafton. Jag vill inte ens vara med men måste ändå städa. Usch.

Fick reda på igår att jag får en bautalön på måndag!

Jag är kluven. I det mesta. Känns bara konstigt att prata om det för jag är kluven gällande det jag är kluven om. Jag vet ingenting. Allt känns osäkert, instabilt. Jag vill bara ha en kram och ett vänligt ord.

Any day now I shall be released

Nina Simone! Vilken kvinna!

Idag var jag och maja i göteborg, det var jättemysigt. Vi fick tag på mer än vad som var tänkt från början. Jag var duktig och tog bilder på mina inköp för att kunna visa er, men då strejkar installationen av telefonöverföringen..så jag får väl förklara. Jag som aldrig hittar skor hittade två par idag! Maja hittade finklännigar på löpande band, jag köpte förnödenheter såsom baslinnen och strumpor. Jag hittade också en myskofta på Indiska. Maja köpte snyggaste kjolen jag sett på länge och en tjusig tröja som passar perfekt till den.
En sak var väldigt läskig. Jag och Maja vandrade runt på Lagerhaus och letade i hyllorna. Helt plötsligt får Maja syn på en skylt: "Fritz, oranget glas". Vi skrattar åt det roliga sammanträffandet. 1,5 meter bort får jag syn på "Maja, skål i porslin". Nu börjar vi tycka det är lite läskigt, men skrattar ändå åt det. Vi börjar prata om vad Maja ska köpa till Frank i julklapp och vips! En meter från "Maja"-skylten finns en annan skylt "Frank servisset". Vi får inte ur oss ett enda ord utan tittar bara på varandra. Något som vi sedan upptäckte var att det inte var några andra varor i hela butiken som hade namn. Det är ett omen för något. Vet inte vad bara.

Imorn jobbar jag min sista dag på mitt ena jobb. Det kommer bli sorgligt. Fick reda på idag att dom har ersatt mig med en riktig lodis..

Jag skulle på begäran av KJ lägga upp ytterligare en dikt. God Jul på dig med, förresten!

Svartsjukan
Dom viskar, jag hör det
dom krälar, jag känner det
dom gnisslar tänder med svartgapande käftar, jag sörjer dom
dom ljuger, jag motstår det
dom fräser, jag blundar för det
dom skrattar åt oss, jag spottar åt det
dom tömmer varje känsla på färg och på hopp, jag vänder ryggen åt det
dom skriker och svär för att jag ska lyssna, maskarna, uppbyggda av svartsjuka.

Jag orkar inte vänta

Jag känner bara för att skriva av mig! Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men det ger sig nog.
Jag har varit en fixare denna veckan. Fixade nytt anställningsavtal, fixade möte med resursen så jag kunde tala om vilka dagar jag kan jobba innan jag flyttar. Fixade extratid på jobbet, fixade bjudgodis till tanterna på jobbet. Fixade ett fint hemmagjort kort till bjudgodiset. Fixade så min lön kommer på kontot istället för på check, fixade presentkort på massage så jag kan ta det på friskvårdspengen. Fixade bostadsansökan til några av nationerna i Lund, fixade eventuell hjälp till bostad genom gemenskap bekant. Fixade med Csn så jag får studielån, fixade med SJ så jag åker tåg billigt i januari. Fixade ihop ett gäng som ska åka på Beyoncé i Göteborg den 11 maj!

Jag har säkert fixat mer. Minns det bara inte i det för stunden rådande kaoset som ruvar i mitt sinne.
Det jag ska fixa härnäst är en lista på det som ska shoppas imorn. Jag är ju the queen of lists. Några andra saker jag måste fixa är:
-spärra alla automatiska uppdateringar på datorn
-installera Office
-installera sonyericsson
-allt som ska shoppas
-lägga upp fler dikter på bloggen
-hämta ut tågbiljett

Det senaste har jag lyssnat mycket på System Of A Down och Monster Magnet. Jag vet inte riktigt varför det kommer sig, men jag känner att jag får mer utlopp av mina känslor med hjälp av hårdare musik. Jag tycker det är intressant hur man pendlar med sitt "musikhumör". Ibland vill jag bara drunkna i S&G, David Gray eller Amos Lee. Annars kan jag vara besatt av typ St. Anger-skivan med Metallica bara för att den är så arg. (Jag vill dock tillägga att jag aldrig fastnat i något Kreator-eller-liknande-träsk.) Thank god!

Vad funderar jag över mer? Jo, bostad. Jag har lite panik på det där även fast jag inte behöver. Jag har ju trots allt två potentiella och högst tillfälliga alternativ. Det är bara det att jag inte vill känna att jag tränger mig på. Än viktigare är ju att dom jag bor hos inte känner att det känns okej, fast inte vågar/vill säga något. Jag hoppas bara att dom är såpass ärliga mot mig om det skulle bli så...

Min mamma har sagt till mig många gånger att jag måste sluta tänka så mycket och istället prata mer. Men det är inte min grej. Det jobbiga blir ju dock när man ska sova eller koncentrera sig på läxor, samtal eller vänner. Mina tankar har en förmåga att skena iväg och få egna liv. Jag lyckas alltid föreställa mig värsta tänkbara skräckscenariot så varje tanke tar många vändingar innan den är färdigtänkt. Ibland önskar jag att jag var lite mer spontan och att jag sa precis vad jag tänkte för stunden. Jag antar att man helt enkelt funkar på olika sätt och att man får acceptera det, för jag har ju trots allt den Fritzka stoltheten och den innebär att man aldrig ska ändra på sin personlighet om någon inte skulle gilla den. Då är det deras förlust. Pappa och farfar är kloka män.

Idag fick jag för första gången sedan i somras ett sug efter att ha pojkvän. Det är jättekonstigt för jag är verkligen nöjd med hur jag har det nu. Om hobbypsykologen Elin hade rått mig nu hade hon antagligen sagt att jag känner så för att det snart är samhörigetens högtid (jul), eller att jag innerst inne saknar någon eller att jag har panik inför Lund och ser framför mig hur jag kommer vara ensam där och då känns det mindre ensamt om man har en man. Jag själv säger att jag ser fram emot att vara själv i Lund. Alldeles ensam, lära känna folk på eget initiativ och vilja. Inte vara kompis genom en kompis.

Haha! Ingen kommer orka läsa det här!

Jag är trött på att mitt hår aldrig växer ut så nu har syrran och jag satt datum för min nästa klippning den 1:a December 2009. Det är länge...Men jag ska härda ut, jag lovar, sis.

Hon har för övrigt lovat att hälsa på mig varannan helg. Det gör att jag lägger i en extra växel för att skaffa eget ställe. Hon sa även idag att hon har bestämt sig för att också plugga i Lund. Hon är bra, min syster och jag är hennes förebild.

Jag står på ruineringens brant. Eller, nej, men det känns så för jag har verkligen spenderat a whole lotta' cash! Men det är bara sådana där nödvändiga saker som julklappar, dator, Ipod, festivalbiljett, massager, sprit och bensin. Och musik, men det måste man alltid ha pengar till. De nästkommande inköpen på min musiklista är :
-Bon Iver (efter tips av Daniel)
-Nina Simone(feeling good är rysligt bra)
-Volbeat
-Black Noise Conspiracy
-Cold War Kids
- Anthony and the Johnsons
-Beyoncés nya skiva
Mmmmmmmm

Jag funderar på att sälja min balklänning. Fast jag är inte säker för det känns som om att jag bara skulle sälja den för att få pengar, men frågan är om jag verkligen behöver pengarna eller om jag bara är lite pengakåt. Jag gillar ju klänningen jättemycket.

Förresten, i måndags när jag jobbade på Kinnarpskolan var det två sjätteklassare som inte visste åt vilket håll "Z" var åt. Vad fan är det? Lär man sig inte alfabetet i 1:an? Jag skämdes å deras vägnar.

Det blev en hel uppsats idag. Men det var nog bra för jag fick ur mig en hel del.

Jag önskar jag kunde jobba kvar på mitt ena jobb när jag pluggar, jag älskar det!

Nä, nu måste jag sluta. Måste ju få min skönhetssömn innan det är dags att gå upp för att beställa biljetter till Beyoncé!

Godnatt allesammans!


Got me looking so crazy right now!

Jag förstår inte vad som har hänt med alla. Ingen är som dom brukade vara. Inte jag heller. Vet inte om det är juletiderna, eller om det är något annat, eller om folk bara har ändrat på sig permanent. Det är iaf tråkigt tycker jag. Eller både tråkigt och roligt. Det man hade med vissa kommer aldrig komma tillbaka. Aldrig. Jag är inte den som är nostalgisk men när jag väl tänker tillbaka blir jag deppig över hur mycker bra jag har försakat och hur mycket bra som försvunnit på egen hand. Måste sluta med det. Måste börja ett nytt liv. Ett bra och trevligt liv.

Imorn ska jag till Göteborg med Maja, det kommer bli jättemysigt. Jag ska spendaspenda!

Försökte fylla dom där förbannade CSN-papprena igår, det var inte lättast i världen. Borde inte dom som faktiskt sysslar med unga vuxna och studier ha en lite mer pedagogisk svarsblankett? Jag tycker det är en stor miss av dom. Skämmes.

Ikväll är Daniel och John på Whitesnake. Jag hoppas verkligen det är bra. Det är det nog.

Vänner, det är julafton om en vecka. Och om en vecka och en dag är det juldagen i Uppsala. Jag måste köpa en klänning! Eller liknande.

Såg att min älskade Beyoncé kommer till Sverige i maj! Lätt att jag ska dit! Jag ska nog lyckas få med mig jobbElin på det också. Det kommer nog nästan vara lika bra som min 20-ÅRSDAG BARA EN VECKA TIDIGARE!

På fredag gör jag min sista dag någonsin på mitt ena jobb. Det blir sorgligt.

Vad är det på tv en onsdagkväll?

Kinnarpskolan

Idag blev jag inringd att jobba på Kinnarpskolan som engelska och franskalärare. Det gick bättre än vad jag trodde. Det var ganska kul, men jag insåg även att jag aldrig i hela mitt liv skulle vilja bli lärare. Det kändes bra för då blir jag ännu säkrare på att jag valt rätt som ska bli sjuksköterska.

Jag hade fått mitt antagningsbesked från Lunds Universitet när jag kom hem. Det kändes bra i magen. Jag blev informerad om att jag tillhörde den medicinska fakulteten, hur fancy låter inte det?!
Nu ska man bara hitta bostad...
Jag får satsa fullt ut på nationerna nu. Jag får sätta mig någon dag och ringa runt. Det ska gå. Jag vill bo själv och jag vill att folk ska kunna hälsa på mig.

Jag fick ställa in min tatuerartid idag för att jag skulle jobba, så jag känner att jag där tog ett rejält steg tillbaka i min modframfart.

Elin Svensson på jobbet lade ut några riktigt roliga bilder från helgen, jag snodde några:


Det var det jag hade att bjuda på för denna gången.

Världens sämsta bakfylla...

...hade jag nyårsdagen 08. Dagens bakfylla ligger tvåa på listan.
Igår hade vi nämligen personalfest på Lundsbrunns kurort. Det började bra, med ansiktsmask, peeling, smörjor och bad. Sen gick det utför. Jag sjöng på scenen, buggade till Barbados(yeah), bjöd upp en gubbe som skulle kunna varit pappa till min pappa. Jag betedde mig som om att jag var en hormonstinn, livskrisande 45-åring.
Men det var roligt. Redan vid julbordet kl.19 fick mina kollegor säga åt mig att jag inte skulle dricka mer. Lyssnade jag? Nej. Dumtdumtdumt.
Dessutom tvingade Elin mig att sällskapa henne när hon skulle röka, därav vaknade jag imorse och hade ingen röst kvar. Det var helt igenkorkat i halsen. Då har Elin mage att beskylla mig för att snarka.
Vad fan tror du!?

Jag mår inte bra i kroppen. Usch.

Imorgon ska jag fylla i min tatuering. Jag är skräckslagen, det kommer göra ont som fan.

Jag lovar saker jag inte håller. Vet inte riktigt varför. Jag lovar att jag ska träffa massa folk fast jag vet att jag inte kommer hinna. Det är svårt att försöka vara en bra människa.

Det snurrar i mitt huvud

Jag kan inte sluta tänka! Hjärnan går på högvarv hela tiden. Jag ska tamigfan flytta! Vet inte vart än bara...
Jag gör listor och gör planer och ringer viktiga samtal och kollar hemsidor. Allt i förberedelse för min framtida sysselsättning. Inget som någon säger biter på mig. Jag har slutat lyssna för jag måste inte lyssna längre. Världens bästa känsla.

Idag var jag och såg på vad som skulle komma att bli mitt tredje Luciatåg denna veckan. Nu har jag avverkat tre av mina fyra syskon.

Jag har även blivit utsedd till frisör på jobbet, färgar as we speak slingor på den ena kollegan, och har lovat att fixa två partyfrillor när vi är på jobbresa på lördag. Det är så kul!

Imorn blir det firarmys med Maja. Hon ska till France och jag ska bort.

Har även bestämt mig för att jag och Maja ska powershoppa i Göteborg nästa vecka. Minns inte när jag gjorde det senast... Har siktat in mig på en svindyr tröja.

Jag diktar som aldrig förr! (det är inte så konstigt eftersom jag aldrig diktat förut). Tänkte bjuda på en:

Jag vill pryda din vakanta plats av bok,
med silverek, klätterperenn och snok.
Jag vill att det barn som en gång skrek
ska känna doften av denna silverek.
Av perenn ska skriket formas till prick och stav,
toner ska bildas, blommorna fylla tomrummen mellan oktav och oktav.
Jag vill att lömskheten i form av en brandgul snok,
ska välja sida och lämna dig, ditt as och din konvalenta epok.
Jag vill ta ditt prydda säte av skam och taberas,
placera det barn som av godhet, renhet och innosens är skör som glas.
Jag vill att du som rämnat andra med kraft av ett ånglok
ska veta att jag alltid föredragit ett löv av asp framför en plats av bok.

Tack Elin för hjälpen med ord.

Saw things so much clearer

Jag kom in! I guess y'all be seein' me in Lund this spring!

Dagen till ära tänker jag publicera min alldeles första dikt.



Cykelen
På kylig asfalt står cykelen.
Våt, kall, mörk asfalt.
Ljus och värme är förgånget liksom lustan och glädjen.
Blottad.
Naken står cykelen.
Moloken och ensam.
"Jag behöver dig inte"
"Ensam är stark".
Ryggvärk. Huvudvärk. Stålverk.
Uppväxt.
Reparation är överflöd och överdåd.
Rannsakan likså.
Att inte duga när luften gått ur.
Som skavd, gnisslande och utan tuta kan man lika gärna rosta.
Lika gärna stå.
För om inte cykelens funktion går att fullgå, vad är då cykelen?
Stöpt är jag. Oformlig är jag.
"Säger vem?", frågar du

Tack Daniel för hjälpen med val av ämne.

Val

Jag har funderat över det här med val. Livsavgörande val. Val man kanske inte själv gör, utan som andra gör åt en eller som bara blir.
Jag tänker främst på hur man valt idrotter. Jag valde fotboll för att det bara fanns fotboll. Blev aldrig riktigt bra på det förrän i sena högstadiet och detta var bara på grund av hårt jobb och erfarenhet. Jag testade även handboll ett år, det hade jag en mycket större fallenhet för. Jag gick från att inte kunna någonting till att bli en av de bästa i laget på ett halvår. Jag valde inte att sluta, utan det var de sena träningstiderna som gjorde det omöjligt för mig att fortsätta. Jag kunde blivit något riktigt bra!
Tänk om man hade valt någon helt annan sport, som vattenrugby, eller fälttävlan, då kanske man hade haft rätt fysik, motivation och vilja att bli bäst. Man kanske hade kunnat tjäna riktigt stora pengar på det. Vad är det egentligen som avgör? Hur kan man veta att ett val är fördelaktigt? Måste ens passion nödvändigtvis vara ett rätt val om man upptäcker att man har en större talang för ågot annat? Blir det verkligen innerligt då? Måste det vara innerligt?

Om Michael Jordan valt att sjunga, om Annika Sörenstam velat breaka eller om Wayne Gretzky hade velat satsa på ett liv som läkare, hade då några andra tagit deras plats? Tror vi att just dom är speciella för att dom gjort saker som ingen annan gjort eller för att dom bara råkade vara bäst. Är sådana människor bäst i allmänhet? Eller har dom någonting, ett enda ting som medfödd talang och som dom bara råkade pricka in? Kan man i såna fall förutspå dessa talanger? Är det orättvist att vissa människor lyckas pricka in dom här talangerna? har alla sådana här medfödda talanger? Om inte, vad är det som avgör vilka som får dessa talanger? Genetik? Uppfostran?

Frågorna är många. Det här är vad som rör sig i mitt huvud en lördagskväll.

Nu jävlar händer det!

Skulle kolla min högskoleanmälan på studera.nu, fast det gick inte för den var under genomgång! Det är alltså i rullning!
Jag är skitnervös.

Fick massage idag. Fy fan vad ont jag har i hela kroppen. Jag bokade in en ny tid med en gång.

James Morrison är sänd från gudarna.

Fan, jag blir mer och mer tänd på Stockholmsidén med Tora. Vet inte om min längtan att studera överstiger min Stockholmslängtan.

Festivalkänslan har infinnit sig! Nu med alla biljettsläpp, bandsläpp, tävlingar och gamla festival bilder/filmer så har jag äntligen kommit i stämning riktigt ordentligt. Vet inte vilka jag har råd/tid med att gå på bara. Hultsfred är ju redan bokat, men nu står valet mellan arvika och p&l. Tora ville till way out west också. Vi får väl se. Många dagar och många bandsläpp tills jag behöver bestämma mig.

Det är stört omöjligt att hitta lägenhet i Lund när man bor här. Alla vill bara träffas innan dom bestämmer något. Det kanske är ödet. Det kanske är menat att jag inte ska dit, utan till Stockholm istället.

Nu ska håret få växa. För första gången i mitt korta liv ska det få bli långt. Ser fram emot resultatet.

Funderar på det här med mitt diktande. Det är svårt att komma igång. Kan någon inte bara slänga till mig ett ämne? Så jag har något att börja med. Sen lovar jag att jag ska publicera mina verk.

Borde inte börja stavas på något annat sätt? Typ, börga? Nä, men det kändes fel när jag skrev det...

Vad har man att se fram emot nu? Hmm.. Jobb imorn med Elin. Vi börgar med det.

Dagens Tips: Sandra 15 år, en blandskiva min barndomskompis Emelie gjorde till mig. Fina tider.


Charmant

Som jag bloggar! Ni hinner inte med!

Iiiidag träffade jag Tora. Hon blir av med jobbet vid årsskiftet. Stackars sate, jag har iaf valt att bli av med mitt jobb. Vi planerade och spekulerade och tröstade. Det blir nog bra. På något sätt. Men du har rätt i vad du säger, Tora, livet kan vända sig på de mest konstiga sätt.
Om jag inte kommer in i Lund vet jag inte vad jag ska göra. Jag vägrar vara kvar här, men jag vill nog heller inte plugga i Umeå. Funderar på att flytta till Baltikum och bli hora. Få lite omväxling.

Jag känner på mig att det blir ett bra år. På något sätt.

Imorn är det Noveau. Herman är på, jag, Oscar, Maja, Wicksell. Ska ringa runt lite och ragga folk. Torsdagsfest, helt enkelt. Kom, vettja!

Massage imorn, förresten! Det blir spännande, jag har allvarliga problem med att folk tar i mig. På riktigt! Jag hatar det!

Hahaha! Läste att sjuksköterskeutbildningen hade lagt ner i Skövde på grund av att den var för kass. Detta har jag försökt säga till mina föräldrar hela hösten. Känns skönt att veta att jag hade rätt och dom tokfel. Känns även gött att de jag känner som går utbildningen får gå kvar, vore jobbigt annars.

Funderar på att börja dikta. Måste nog bara hitta mitt mörka jag först, och sedan börja dikta sorgligt, Esset sa att det var så man oftast diktade.

So far

Jag får återkommande flashbacks. Oftast handlar det om gamla skolminnen, roliga eller traumatiska händelser som jag helt plötsligt minns.
Som tex mitt och Anders påhitt på Flobyskolans toalett, dagen då Emil hoppade in i tegelväggen och blödde, eller dagen då Martin dök och slog av framtanden.
Helt ovärda saker.
Minns även vissa skoldagar ifrån Kinnarpsskolan. Skolresor, SO-lektioner, tekniklektioner, fjortisfester, nacksvingar, pojkvänner.
Jag tror jag börjar bli sentimental. Folk i min närhet pratar om och med mig som om att jag inte kommer finnas här framöver. Det är ju sant men känns ändå konstigt och lite sårande.
Jag fick ingen spalt i 2009 års familjealmanacka.
Jag kommer försvinna och mina familjer kommer fortsätta sina liv utan mig. Och det kommer gå bra.
Helst vill jag att de ska gråta, böna och be för att jag ska stanna.
Då skulle jag känna mig starkare när jag åker.
Då skulle jag vara arg på dom och inte bry mig om vad som händer hemma i Falköping.
Jag tror det är en konspiration.

Planen so far är:

  • Lunch med Tora
  • Mys med Maja
  • Första urvalet på högskoleantagningen är klar
  • Personalresa med jobbet
  • Julbord med andra jobbet
  • Fika + catching up med Frank
  • Jul:(
  • Juldagen i Uppsala med Maja :)
  • Mellandagsshopping
  • Nyårsmiddag med Maja, Tora, Emeli
  • Nyårsfest med Härjerud, min Härjerud
  • Sista veckan på jobbet
  • Skjutsa the grann's till planet
  • Arbetslöshet
  • Flytt
  • Skolan börjar?

Dagens Tips: Powertrip med Monster Magnet ( fast Goliath and the Vampires är läskig)


Åh Uppsala!

Uppsala på juldagen!

Wiiie!

Power is made by power being taken

Gårdagen var galen. Hämtar Oscar. Hämtar Maja, åker till Eerm. Wicksell är där. Iron & Wine plus rödvin. Sedan vitt dessertvin. Fint som snus. Grogg. Vin. Skratt, prat, umgänge. Vi lämnar Maja, får öl. Beger oss till Oscar. Trashar lite på vägen. Det är långt till andra sidan staden. Äter knäckebröd. Lämnar Oscar, går tillbaka genom hela stan till Herman igen. Klockan är fem och vi börjar laga mat. Äter mat, Eerms föräldrar vaknar och kommer ner. Vi äter upp och går och lägger oss. Eller, jag, Herman pratar en stund med mig efter jag somnat.

Fest igen imorn kväll. Och torsdag kväll. Alla ska med, alla är på! Kanske till och med Anders..

Lasse är klar för Hultsfred! Alla fyra dagarna! Och jag har förmodligen husvagn!

Det är mindre än två veckor kvar tills jag får reda på om jag kommit in eller inte. Jag är nervös.

Kaffe!

RSS 2.0