It's been a while

Igår gjorde jag min första tenta och det gick nog bra. Efteråt gick vi ut och firade med tentaöl och käk på Ariman och tills ..slut var nästan hela klassen där. Jag och Theresia tog en vända på stan innan jag skulle iväg och fixa iordning Klämfesten med Var Glad-spexarna. Det var ganska kul, jag och Emilia fick i uppdrag att fylla på vinflaskorna och blev höga av ångorna. Det blev sittning, sång och uppträdanden, men de lappar vi hade placerat ut med diverse uppdrag gick inte riktigt hem...tråkigt nog. Hade gärna sett folk lämna bordet genom att krypa under det. Eller låtsas slicka sin bordsgranne i örat. Eller varför inte låtsas vara besatt av sten, sax och påse..
Det blev i alla fall en riktig fest. Det känns idag. Jag kom på i efterhand att det enda jag åt igår innan sittningen var en grekisk sallad, kanske inte det mest fettrika man kunde grunda med..

Ikväll är det fest igen och det känns att jag kommer få jobba för att komma i stämning för den. Men jag ska göra mitt bästa. Det är ju trots allt förfest hos Theresia med Nina och kanske Elin och det är alltid trevligt.
På söndag tänkte jag och Theresia dra till Nova Lund och ta en shoppingrunda på Ö&B och Rusta för att fylla upp våra förråd av sånt som är nödvändigt men jättetråkigt att köpa. Typ tvättmedel, typ tandkräm, typ pasta.

Tänkte skriva ihop en utvärdering av min fälstudiedag på Urologen i tisdags. Det var ashäftigt och man påmindes om varför man valt läsa det man har. Det var uppiggande och inspirerande. Snart kommer jag hem. Funderar på att gå på Seban och Pärrys fest på lördagen..


Idag är ingen vanlig dag..

Idag har inte varit en bra dag. Till en början.
Vaknade alldeles för tidigt eftersom det var skola och eftersom jag hade fått för mig at tvätta innan skolan.
Kom till skolan och hade seminarium, det gick nog ganska bra..
Seen gick jag och Theresia till UB, det gick inte alls bra, jag fick knappt något pluggat utan satt mest och stirrade på mina så kallade bokstäver och drömde mig bort mot helgens kommande superfylla.
Åkte hem, skettrött och laddade med te innan det var dags att åka och träna eftersom Theresia tutat i mig att det skulle vara bra för mig. Dock drack jag teet liiiite för fort och liiiiite för nära inpå träningen så jag mådde illa nästan hela passet.
Sen blev det bra, jag mådde bra, kände mig lite stolt över att jag faktiskt klarat av även denna dag och cyklade hem i tid till CSI:NY.
Det som avrundade min dag var att jag åt knäckemackor med ost OCH salami. För nu jäklar är det pengar på onsdag.

Imorn är det redovisning på Practicum, och jag ska prata om trycksår. Sen ska jag plugga och sen på möte med Vieriet för vi ska presentera vårt tema till fredagens klämfest på onsdag. Seeen har Theresia fått för sig att vi ska på Box Intensiv. INTENSIV! Hon har förmodligen rätt, hon brukar ha det, den lilla spetan. Jag har för övrigt tajtat till mig lite så jag tänkte fira mina framsteg och pengaflödet jag väntar mig på onsdag med en kjol. Ja, ni läste rätt, Sandra ska köpa en kjol. "Vad har flugit i henne tänker ni?". Jag vet inte. Det kanske var Hansons Mmmbop på Helsingkrona i fredags som gjorde det.
På tal om pengar så är det som sagt lite krisigt nu och det märks i skafferiet..Ska fira med en rejäl köttbit på onsdag.
Man skulle i princip kunna kalla mig vegetarian nu. Vet inte om det är att den förändringen i min diet som har gjort att mitt ansikte helt saknar finnar numera. Den enda andra skillnaden jag gjort är att jag har druckit betydligt mer alkohol. Måste vara det..

På onsdag är det för övrigt fältstudiedag på sjukhuset och jag ska gå med på Urologen. Det blir nog spännande.

Nu orkar jag inte skriva mer. Gonatt!

 

Det blev aldrig Shoreline

Igår var jag på Mejeriet och såg Anna Ternheim. Det var alldeles, alldeles underbart! Hon hade repat sig betydligt sedan förra gången jag såg henne när, hon var förband åt Lars Winnerbäck. Då stod hon på scenen i en stor, marinblå munkjacka och hade huvan på sig hela tiden som hon spelade. Igår hade ingen huva och dansade runt och skämtade på scenen. Det blev väldigt intimt och blottat. Och vackert.



När Anna satte sig vid orgeln för att spela Shoreline sabbade ljudteknikerna allting med att inte lyckas få på vare sig micken eller orgeln. Damn them fools!

Bakis halva dagen

Igår var jag, Evelina, Sara, Payman, Erik och Pontus på The Essential på sydskånskan och tog några öl.
Jag vet inte vad som hände..Eller jo, jag vet precis vad som hände för jag tog det jättelugnt eftersom jag skulle upp och plugga hela dagen idag. Av någon anledning vaknade jag ändå med världens skallebank och en väldigt seg kropp.
Igår på the Essential hade de iaf musikquiz och jag kan stolt meddela att jag och Evelina tog hem tredjepriset! Det resulterade i en matkupong. Gratis mat!
Som ni förstår har det varit 7 långa timmar på UB idag. Men jag var där, starkt gjort tycker jag. Jag och Theresia gick direkt till Gerda och tränade. Jag är helt slut nu..
Dags att ladda om eftersom det är sittning ikväll på Krischan! Eftersläpp på Helsingkrona tror jag. Hoppas det är bättre musik än sist, bara.. Dåliga Scatman-mixar blandat med Rednex..Usch

Tänkte ta mig upp imorn med för ännu en dag på UB. Det blir nog inte så svårt eftersom jag är totalt barskrapad och ändå inte har råd att köpa öl. Jag får försöka svänga mina långa fransar för att lura någon stackars civilekonom..det har ju funkat ganska bra hittills..

Jag ska berätta vad som är bra skit:




Jag fattar inte hur denna underbara skiva fått så dålig kritik. Jag bryr mig inte särskilt mycket heller.

Whoa! HIMYM-avsnittet när Britney är med! Måste kolla!
Hej.

Leave with a rash

Anna Ternheim med Nina B på lördag!
Sittning på fredag!
Ölmys med tjejorna imorn!
Det förtjänar jag efter två dagar på UB och tre till planerade..

Tränade idag med Evelina, vi pratade om att börja i kampsport, MMA. Haha, vi kommer dö.
Blä, imorn har vi skola..Jag vill börja med anatomin! De omvårdnadsteorierna vi håller på med nu är hemska. Jag tror att varenda kotte i klassen instämmer. Can I get an Amen?!

Lionel Richie är klart underskattad.

Satsar väldigt preliminärt på  La France i början av Maj. Är heeelt upptagen innan med massa skit. Bra som dålig skit. Vad tror du om det, Maja?

Det var dags att beställa ny kurslitteratur idag igen. En bok för 670 spänn. Underbart. Det är ca 5 utekvällar. Och det spenderar jag på papper.

Nä nu fryser jag och är sömnig. Hörs någon annan dag.

Festivalkänslan infinner sig!

Imorse gick jag till skolan.
Det var säkert -5 grader ute, men soligt och fint.
Det tog mig en halvtimme att gå, men hela tiden hade jag The Fratellis i lurarna och jag drömde mig tillbaka till Hultsfred förra sommaren. Vi brukade gå upp, knäcka morgonölen, käka macka med mjukost och spela Fratellis på högsta volym. Varje dag var räddad. Nu har jag dessutom hört att Mötley kommer till Peace & Love så jag antar att jag får bana min väg till Borlänge i sommar..

Okej, några frågor:
  1. Har Hampie verkligen piercat sig på riktigt? Det är far beyond det bästa jag varit med om isf!
  2. Vart exakt ska jag ta mig för att hälsa på er-Maja och Emeli?
  3. Hur ska jag klara mig på mindre än existensminimum en hel vecka till?
  4. Någon som ska med på Mando Diao på Mejeriet i april?
  5. Varför är inte fler lika mysiga som Nina?
Det var väl det jag hade att säga för tillfället. Imorn är det heldagsplugg på UB. Jag fasar.

Tänkte visa vad jag håller på med för tillfället

Trycksår Grad 4-Såret har gått igenom muskelvävnaden och närmar sig benet
Grad 4-Nekroser(död vävnad) även här vid ben
Grad 3-Fullhudskada som inte gått ner i muskeln

Mysigt va? Hoppas ni inte åt vid datorn

Oh captain, my captain

Idag har jag inte lämnat lägenheten. Jag brukar alltid se till att jag har någonting att handla så jag iaf kommer ut de tre minutrarna det tar att gå till ICA Tuna.
Vad har jag då gjort idag, undrar kanske någon?
Inte mycket. Absolut inte det jag skulle göra iaf.
Jag tänkte bestraffa mig själv genom att sitta på UB och plugga halvdag på tisdag och heldag på onsdag. Det borde kompensera det lite.

En sak jag gjort idag är att kolla flygbiljetter. Biljetter till Bali, till Bangkok och sedan till Bali, till Valencia, till Provence, till Rom. Tokyo fick en sökning också, vet inte varför, men dit skulle vara häftigt att åka. Jag har även kollat swebus-biljetter till Stockholm för att kanske hälsa på Emelie där och kanske träffa Robin, fast jag insåg att en 10 timmar lång bussresa inte är värd de ca 100 kronor billigare biljetterna jämfört med tågpriserna.
Som det ser ut nu ska jag iaf se om jag kan boka så jag kan hälsa på Maja och Emeli i Frankrike, se om man kan ta sig till festival utanför Valencia och kolla upp när jag och Jessica kan åka till Rom. Rom är det enda som är i princip klart. Vi ska bara veta vilken vecka vi båda kan. Jag älskar Italien och tycker det ska bli underbart att få ha Jessica där som guide. (Hoppas vi inte hamnar vilse i Vatikanstaten som hon oturligt nog gjorde förra gången.

Jag såg för övrigt "Döda poeters sällskap" igår och Jeeeesus vilken bra film det är! Jag hade jättesvårt att fatta att han som har ena huvudrollen, Neil Perry (Robert Sean Leonard) faktiskt är Wilson i House. Jag undrade vart alla hans skådespelartalanger tagit vägen, numera är han så...vanlig.

Måste säga att jag är gruva imponerad av Erik Tappers bloggmaraton...

Lördag och massa saker att göra

Vaknade imorse med världens bakfylla. Jag skulle ta det lugnt igår var planen, men när man är på sittning med folk från hela landet vill man, eller iaf jag, visa upp de västgötska traditionerna. Min västgötska tradition är "bonnapöjka ifrå slätta" och hävert. Så jag antar att bakfyllan är ganska välförtjänt.
Det tråkiga med detta är att jag inte har börjat plugga än, vilket var min plan.
Såååå jag har ganska mycket att powerplugga nu..

Jag har varit jätteduktig i veckan för övrigt faktiskt. Tränat tre gånger(om jag fortsätter så ett par veckor till så har jag nog nått målbilden). Jag ska inte gå in djupare på det för det är nog det tråkigaste som finns att läsa om..

Nä, nu måste jag plugga. Om jag har kommit någonstans om ett par timmar blir det nog utgång ikväll med Elin-den före detta gangstabruden från Stockholm.

Japp, Dorothea Orems egenvårdsteori..

Bali, here I come?

Jag funderar allvarligt på att dra en resa till Bali över påsk.
Måste kolla när Elin och David är där så det blir samtidigt.
Man måste göra galna saker ibland för att verkligen leva.

It's battle when you dabble in war

Snö. Snö! I Södern! Jag blir alldeles förargad!
Ååh! Det är som ett slag i ansiktet med en död, kall fisk.

Idag köpte jag träningskort så nu är det på riktigt. 07.15 imorn ska jag släpa upp Theresia för att träna.
Idag fick vi även information om att åka och läsa en termin utomlands, och det känns som en möjlighet man inte ska kasta bort. Vet inte riktigt vilket land än bara... Sydamerika låter spännande. Typ Chile, typ Argentina.
Eller så kan man ju åka till USA. Eller varför inte Kina?

Jag ska tydligen kanske lära mig spela banjo. Det ringde någon från en orkester förut och frågade om jag kunde tänka mig att försöka lära mig det för att vara med i deras orkester. Det lät ganska kul så jag sa att jag skulle komma och prova!

Läste om etik igår plus att jag hade föreläsning idag, plus att jag satt bredvid Per som är utbildad gymnasielärare i filosofi och nu är jag sjukt sugen på att läsa filosofi en termin. Jag vill göra så mycket! Jag har funderat på att gå folkhögskola ett år också, med start nu i höst. Varför får man bara studielån i 6 år för?

Jag har gjort en målbild som ska vara min morot i min träning. Ingen nakenbild, då hade inte min lillasyster kunnat följa bloggen. Tyvärr. 


Lite mer muskler, lite mindre midja. Kolla in armarna, de är nästan som Rambo's.
Men det får börja imorn, har precis tryckt i mig tre bullar.


wednesday morning 3 a.m-fast måndag

Idag gick jag upp kvart i sju för att tvätta och dagen har fortsatt lika duktigt.
Jag har varit i skolan, upptäckt Lunds nation, pluggat-massor!, tagit twinrixspruta.
Köpt joggingskor och träningskläder, anmält mig att börja träna på Gerdahallen.
Planerat min ekonomi och gjort matsedel för att slippa onödiga inköp. Jag är fattig nu. Riktigt fattig.

Fick reda på idag att Metallica kommer med Sonisphere-turnéen till Hultsfred en vecka efter festivalen och ska spela.
Samma vecka ska Theresia och Fanny på festival i Spanien, som vore skitkul att hänga med på.
Först ska jag se vilka veckor jag får jobba, sen bestämmer jag mig om jag ska åka. Men vart?!

Jag kom inte in på scenen med spexet, förresten. Jag får syssla med festkommitéen istället.

Imorn tänkte jag ta en löprunda efter skolan. Ja, vänner ni läste rätt. Jag ska jogga. Har hänt två gånger i hela mitt liv om man räknar bort de förbannade Slingan-rutterna.

Få se..vad har jag framför mig..?..
Inte så mycket. Ska bli skönt med en lugn vecka så jag kan komma ikapp det jag ligger efter med.

Nej, vad håller jag på med! Jag måste sova.
Gonatt, allmänheten.

Moondance

Idag var jag på provspelning hos Var Glad-spexarna. Jag höll på att sabba allting från första början med att inte minnas en enda replik så jag fick läsa innantill. Shit, värdelöst var det. Sen var det dags att sjunga, jag sjöng Moondance och det räddade situationen lite grand. Efter det fick jag sjunga stämsång, Emil i Lönneberga var det och det klarade jag felfritt. De sista två sakerna jag fick göra var att improvisera och visa upp en egen talang. Improvisationen gick snorbra, de skrattade i flera minuter efteråt. Den egna talangen var faktiskt att rulla magen. De skrattade åt det också. Det kändes bra. Nu ska dom höra av sig antingen idag eller imorn om man kom in eller inte. Hoppas, hoppas.

Igår förresten var jag på Ninafest. Det var mysigt, vi hade först tjejfest och sen kom lite andra randoms. Vi hamnade iaf på Smålands. Det var inte det bästa jag har varit på...

Juste ja! Håret!


Shit, jag är fortfarande helt nervös i magen...

Nu är det klippt!

Nu har jag fetinglugg, tyvärr är jag inte fräschast i Sverige i skrivande stund och vill inte lägga ut bild just nu. Det kommer imorn!

Mycket har hänt sen jag uppdaterade sist. Mest fester.
I onsdags var jag och Theresia på Krischan för Novischpuben. Det var jag, Theresia och kanske tre till som pratade svenska, resten var utbytesstudenter.. Vi fick punsch iaf innan vi drog vidare till Smålands. På Smålands träffade vi Nina och hennes vänner! Det var något band som spelade också och de var ganska bra.

I torsdags åkte jag till Helsingborg för att festa med Yasmine i min klass. Vi förfestade hemma hos henne med Guitar Hero och Lips innan vi drog vidare till PL. Efter att ha varit runt lite på uteställena i stan gick vi tillbaka till PL och där träffade vi tre killar som vi senare efterfestade med. Jag tror vi var hemma kl 6 på morgonen.
YasmineNils och EmelieYasmine och MikaelViktor och jag


Igår var det dags att gå ut med Theresia igen. Vi träffades hemma hos henne och lyssnade på massa bra musik, många av nostalgiska skäl. Efter att vi haft trevligt en stund, börjat cykla mot Blekingska som ligger väldigt långt bort, insåg jag att jag hade tappat Theresias portmonnä. Vi vände och kom nästan hela vägen tillbaka hem till henne innan vi hittade den. Någon vänlig själ hade lagt upp den på en bänk med allt innehåll kvar. Vi tog den långa vägen ytterligare än gång mot Blekingska. Där var det ganska dött och det blev inte fullt förrän runt 12-snåret. Vi tröttnade och begav oss ner mot stan igen, hamnade på Hercules med bratsen. Vi tog en falafel innan vi åkte hem.
Jag tror att jag gillade låten och rullade runt av ren glädje..undrar vilken låten var...Vi lämnade avtryck

Ikväll är det ännu en gång dags för fest med Theresia. Det blir förfest hos Nina (vi ska nog lyckas få till lite melodifestival influenser denna speciella dag..) Senare går vi till Sensation Red på Smålands. Jag gillar Smålands.
Ses!

Haha!

Jag är med i tidningen QX!- Sveriges största livsstilsmagasin med målgrupp gay/bi/trans-personer.


well I met you at the bloodbank

Måndag och livet har börjat igen.
Jag har varit duktig idag.
Pluggat massor och städat.
Provsjöng gjorde jag också, fast jag var nervös så det gick sådär.
Får reda på om jag kommer in i denna veckan.

Jag och Nina har bokat in den 26 mars i Köpenhamn för att se Babylon Circus!
Det kommer bli punghäftigt! Får se om man orkar upp till en föreläsning om matspjälkningen dagen efter...

Bobby McFerrin ska till Vara Konserthus (av alla ställen!) i maj. Funderar allvarligt på att gå. Han är quite some guy..

Jag har även fått en outgrundlig lust att resa! Helst med en gång, men troligtvis blir det till sommaren. Om det blir. Elin ska ju resa om någon månad nu och vara borta i flera månader. Jag är jätteavundsjuk. Tänk er Indien..aah!

Jag behöver råd också förresten. Nu är min lugg lång igen, och jag vet inte om jag ska klippa "snygglugg", som Hampus kallar det. (Hellugg). Hjälp tack!



Jag saknar Herman...


RSS 2.0