20081130

Det är söndag kväll. Den 30:e november. Jag har precis gjort klart hälften av mina tackkort från studenten.

Idag köpte jag biljett till Hultsfred.

Fest ikväll. Det kommer bli trevligt. Herman vill man ju krama igen.

Jag fick inte rummet i Lund.

Jag och Maja har bestämt att vi ska vägra Oslo på nyår. Alla kommer åka till Nya Falköping förutom vi. Dessutom flyttar Maja till Frankrike 4 dagar senare. Quality time!

Kan vi inte alla bilda en grupp där målet är att få igång Anders igen? Han växer snart ihop med Emma. Inget ont om Emma, hon är jättebra, men vi vill också få vår beskärda del av honom!

Jag tycker ni kommenterar dåligt, vänner.

Jag är ledig imorn!

Dagens Tips: Zitilites med Kashmir

Lördagnatt/söndagmorgon

Lite lagom tipsy och det å.
Kom hem nu från en perfekt utekväll med Maja och Tora. Vi våldgästade en fest med många som var yngre än oss och sedan drog vi til en fest där alla var äldre än oss. På den yngre festen träffade jag Frida och Emma igen. Dom är verkligen jättebra båda två..saknar dom! Sen blev det Terassen. Detta var min sista lediga lördag innan jul.
Jag köpte en dator idag. Hörde talas om att nya media markt var billigt och åkte bara. Jag tror den är bra..är inte så insatt. När jag kom hem halv tre på natten tyckte jag att det var en bra idé att släppa ut hästarna. Dom fryser nog, men jg vill sova länge imorn.
Orkar inte mer. Fest imorn. Och träning. Och lunch med pappa!
Kram och sov gott!

Klockan är snart 02.10

Jag har druckit. Hemma, utan fest. Det känns bra. För jag är officiellt ledig nu i massa dagar.
Hjälpte Tora flytta idag, eller lite iaf, vi ska ta resten imorn. Jag ska nog köpa en dator imorn med. Om den jag vill ha finns kvar. Jag älskar att ha pengar.
Jag drömmer konstigt. Typ att folk nära mig dör så att det gynnar mig. Jag tror det bevisar att jag är ond innerst inne. Har pulat med min Ipod ikväll så den blir så bra som möjligt för mig.
Imorn är det fest med Maja och Tora. Maskerad och grejer. Det blir nog finfint eftersom jag är laddad och Maja är superladdad och Tora behöver avreagera sig efter allt flyttande.
Jag vill också flytta.
Jag tror vi får reda på om två veckor om vi kommit in eller inte. Letar lägenheter som en galning.
Träffade Anders och Emanuel igår. Jag blev alldeles varm inombord. Dom är riktigt bra killar båda två. Om jag någon gång ska gifta mig blir det nog med Anders. Men säg inget till Emma.
Ensam hemma i helgen. Det händer inte ofta. Eller aldrig.
Lovade att rensa kattlådan innan jag lade mig så jag antar att jag får pallra mig ner och göra ett halvdant försök.
Sov Gott

Dagens Tips: Continuum med John Mayer

dance, dance, dance

Ibland blir man irriterad...Jag fick ett mail i förrgår om att jag skulle få min Ipod med posten igår. Den kom inte, och idag åkte postbilen bara förbi! Sånt gör mig lite småsur. Men. Jag är helt galet laddad för fest i helgen! Det känns bra, för jag har inte varit på toppfesthumör det senaste. Jag svarade på en annons på blocket häromdagen. Det var en tjej som sökte en rumskompis till hennes trea i Lund. Jag fick svar! Det har jag aldrig fått förut. Hon skrev att hon inte skulle bestämma sig förrän i slutet av december, men att om jag fortfarande var intresserad skulle jag höra av mig igen då. Det börjar se ljust ut.. Jag kanske skulle sätta ut en egen annons..hm. Jag älskar förresten när man får mycket mer lön än vad man först trott att man skulle få. En annan kärlek i mitt liv är den nygamla förälskelsen i min gitarr och gitarrspelande. Jag tror att jag börjar bli glad igen efter ett par månader i mörker. Det kanske beror på att jag faktiskt kommer vara ledig lite framöver. Jag jobbar imorn 13 timmar och på fredag 4 timmar, sen är jag ledig lördag, söndag, måndag, onsdag och torsdag! Nu ska jag låta Lykke Li förgylla min onsdag. Dagens Tips: The Neptunes presents... clones, ett gäng samlade låtar med gemensam faktor att de alla producerats av The Neptunes aka. N*E*R*D

Baajs

Calcutta, I am a taxi driver and...
Låten har suttit klistrad i mitt sinne sedan debatten om Dr. Bombay började. TACK SÅ MYCKET KJ OCH WICKSELL!
Vad ser jag fram emot nu?
Jo, att min Ipod ska komma. Och alla årets julklappar. Jag har, precis som förra året gjort en fuling och beställt alla mina julklappar på nätet. Nästan alla, resten ska jag beställa inatt.
Jag, Tora och Amanda diskuterade min framtid igår. A-planen är Lund. Om jag inte kommer in kände Amanda någon söt snubbe i Umeå som jag (nog) kan bo hos ett tag. Det är B-planen. C-planen är att Tora hittar en lägenhet till mig i Falköping och att jag jobbar till Tora känner sig mogen för att flytta till hennes familjs lägenhet i Stockholm. Då följer jag med. Jag tycker alla tre planerna låter ganska lockande. 

Bilen funkar nu igen. Jag säljer den fr.o.m 8:e januari. Bara så ni vet...

Fest nästa helg. Jag ska hjälpa Tora flytta till sin nya superfräscha vindsetta och sedan blir det  utgång. Elin på jobbet kanske kunde bidra med fest. Annars visste Maja två stycken. Jag är laddad. Känner för att vara en "girl-gone-wild".


Dagens Tips: Black album med Metallica

Influensa

Imorse började jag min dag med att ta influensavaccin. Min chef ville det. Det kändes inte alls och jag tyckte att det nog ändå inte var en så dålig idé trots allt. Det var då. Nu sitter jag på jobbet och inser att jag antagligen fått en reaktion mot det. Detta händer vanligtvis inte, men tro fan att allt ska drabba mig. Har ont i leder och rygg och snorar som få. Vänsterarmen som fick sticket är öm och varm som fan. Ironiskt. Jag tog vaccinet för att inte bli sjuk, men det är det som gjorde så att jag blev sjuk.

Handlade bildelar idag. Det är verkligen något man känner för att göra när det är fem dagar kvar till löning och plånboken skriker av hunger.

Jag saknar folk. Saknar vissa i klassen. Saknar barndomskompisar. Saknar nyfunna kompisar. Vart är ni Emelie, Emil, Anders, Tinnert, Jessie, Herman, Eve, Jen? Jag vet vart ni är, men jag vill träffa er alla. Helst på en gång. Nu. Jag saknar det vi hade en gång.

Jag saknar Ida, Olov, Carl, Andreas, Lisa, Judit, Sigrid. Saknar Johannelund.
Saknar Uppsala. Saknar Majorna.

När jag flyttar vill jag att folk hälsar på. Alla är välkomna. Hur mycket som helst, hur ofta som helst. Jag bjuder på trevligt sällskap, lugn och ro eller fest, valet är ert. Glöm inte bort mig, bara.

Dagens Tips: Appetite for Destruction med Guns n' Roses:

Negerboll

Får man säga så?
I vilket fall som helst gjorde jag en smet till mig och Elin. Varsin negerklump i varsin tallrik. Det räddade kvällen lite grann.
Jag vet att mycket av mitt skrivande handlar om mina jobb. Tråkigt, jag vet, fast det är ju mitt liv. Nu tex jobbar jag natt. Idag jobbade jag dag. Imorn jobbar jag dag-och natt. Likadant på fredag. Visst, det är jobbigt men jag har förlikats med tanken. Det är värt det när lönen kommer.
Träffade Maja igår. Det var bäst som vanligt. Vi ska fira nyåret ihop. Jag kommer alltså dissa Herman the German för första gången in years. Det blir middag, fina klänningar och fest.

Förresten har jag efter lång begrundan bestämt mig för att sälja min bil när jag flyttar. Vill någon paxa den? Den funkar jävligt fint och är billig i drift, försäkring och skatt. Tänk på det.

Jag känner för att göra något oväntat. Bara försvinna. Ta ett flyg någonstans och vara borta ett par månader. Självrannsakan. Låta huvudet hinna ikapp. Eller flytta någonstans där jag inte känner en själ. Umeå. Där kan jag plugga det  jag vill. Och börja om helt från början.

Det känns som om att jag gör folk besvikna. Ständigt. Detta är inget jag gör med avsikt så jag hoppas att ingen tar åt sig.

Världens bästa låt kom jag fram till idag, är Call me Al med Paul Simon. Man sjunger alltid med. Man blir alltid glad. Man kan inte låta bli att dansa. Man minns. Så bisarr och genialisk. Genomtänkt fast med känsla. Oslagbar, alla kategorier.

Sov Gott

Rearviewmirror

Jag vet inte hur jag mår. Jag fick frågan idag som många andra dagar. Skillnaden var att idag tänkte jag efter. Jag vet inte. Jag är ju inte sjuk. Är inte fattig. Är mätt. Är älskad. Men mår jag bra? Jag vet inte. Vill inte känna efter. Jag jobbar. Jobbar mer. Vill inte vara ledig. Vill bort. Vill gå genom en spegel till ett land där inget finns. Bara jag och evighet. Jag skulle trivas. Jag är en klippa. Jag är en ö. Vem orkar med mig? Jag vill inte veta. Vill höra musik. Men inget jag hört förut. Något helt nytt som lyfter mina sinnen till mänsklig nivå igen. Helst över. Jag är plågad och komplicerad. Håll er borta.

Schizoid

Gjorde precis det där personlighetstestet som Linus och Amanda har gjort. Jag tror det stämmer. Disorder Rating Information Paranoid: Very High Schizoid: Very High Schizotypal: High Antisocial: High Borderline: Moderate Histrionic: High Narcissistic: High Avoidant: High Dependent: Moderate Obsessive-Compulsive: Low Symptoms of Schizoid Personality Disorder People with schizoid personality disorder avoid relationships and do not show much emotion. Unlike avoidants, schizoids genuinely prefer to be alone and do not secretly wish for popularity. They tend to seek jobs that require little social contact. Their social skills are often weak and they do not show a need for attention or acceptance. They are perceived by others as humorless and distant and often are termed "loners." Symptoms of Schizoid Personality Disorder: Weak interpersonal skills Difficulty expressing anger, even when provoked "Loner" mentality; avoidance of social situations Appear to others as remote, aloof, and unengaged Low sexual desire Unresponsive to praise or criticism Additional Information: It is important to distinguish schizoid from avoidant. Avoidants will feel anxiety in social situations and have the desire to fit in, while schizoids simply prefer to be alone. It is occassionally difficult to distinguish between schizoid and Asperger's, as well. This disorder is diagnosed more frequently and is often more severe among males. Schizoids usually do not seek treatment on their own and are often coaxed into it by a loved one.

Varför hatar Gud mig?

Som ni vet sedan tidigare går allt åt helvete för mig just nu. "Vänta bara, snart vänder det och allt går svinbra", sa Elin för en vecka sen. Mmm..Idag började jag dagen med att bränna pannan på locktången. Sen när jag åkte iväg till jobbet och skulle bromsa in för bilen framför upptäckte jag att mina bromsar inte funkade. Som i en film. Jag fick använda min McGyver-instinkt och sakta farten med motorbromsen och stanna helt med handbromsen. Onda ting ska väl vara tre och inte fjorton? Nu är jag helt strandad. Snälla, tyck synd om mig. Jag behöver sympatier. Min panna svider... Dagens Tips: Bad med Michael Jackson

And my bitter hands shake beneath the clouds of what was everything?

Söndag kväll. Oden Cup är slut. Det måste hända något snart i mitt liv. Jag behöver komma bort. Bara några dagar. Kosta vad det kosta vill. Orkar inte jobba. Orkar inte vara vaken. Orkar inte känna mig ensam fast jag vet att jag inte är det. Jag vet inte vad det är jag saknar. Något fattas. Nästa lediga helg är om två veckor. Då ska jag bort. Men vart? Dagens Tips: Bookends med Simon & Garfunkel

Oden Cup

Ikväll börjar Oden cup. Det ska nog bli kul, tror jag. Jag är äldst i laget. Både fysiskt och definitivt psykiskt; blev ju för fan 30 bast på vuxenpoängstestet! Laddar upp med gamla The Hives-låtar. Tänker tillbaka på när dom spelade på Hultsfred i somras. Howlin' Pelle is fantabulous! Hultsfred var förresten fantabulous. Jag har nog aldrig berättat om det. Dumt av mig. En rolig anekdot jag kan dela med mig av var att jag under första dagen av festivalen har en fem timmar lång blackout. Jag minns absolut ingenting från att jag lämnar husvagnscampingen till att jag sitter med Andersson, Åsa och Jacob vid deras tält med någon nyseparerad kurd som har sina händer all over mig. Efter vad folk berättade dagen efter så rådäckade jag tydligen i en soffa som tillhörde båset för hjälp för hemlösa. Tjejen därinnne hade haft ett samtal med mig och jag hade bara svimmat av i deras soffa. Detta hade inte sett bra ut så hon föste iväg mig. Två minuter efter att jag hade dragit (har ingen aning om vart) hade tydligen Pete Doherty satt sig på exakt samma plats med två tjejer runt sig. Han hade suttit där en stund, dumpat en strumpa och snackat skit. Anledningen till att jag vet detta är att dagen efter när vi kollade på festivalområdet och jag gick runt, välförtjänt bakfull, hörde jag någon som ropade på mig. Då var det tjejen i hemlösebåset. Jag fick en "jag-tycker-synd-om-dig"-kram och sen berättade hon allt. Vilken tur att jag lämnade soffan, annars hade Pete aldrig satt sig där. Dagens Tips: Tyrannosaurus Hives med The Hives

Carcrash

Jösses! Mitt förra inlägg orsakade en viss hets. (Oh-ah-oh-ah-oh-ah-oh-ah) Vet inte riktigt hur jag ska toppa det här. Jag har denna veckan jobbat dubbelt tre dagar. Det innebär 11 timmar natt och sen direkt till mitt dagjobb i 6 timmar. Detta gjorde sig påmint i måndags då jag var trött och stressad körde iväg till mitt dagjobb kl. 8 på morgonen. Jag körde kanske lite fort och hade lite dålig uppsikt och brydde mig lite för lite för att uppmärksamma att det blev något trångt när jag skulle svänga på kapellsgatan. Detta gjorde att jag insåg alldeles för sent att jag var nära att köra in i den mötande bilen och svängde därför väldigt häftigt åt andra hållet. Det var när jag körde i någonting som jag kom ihåg att det stod en bil parkerad där. Jag parkerade min bil för att direkt efter inse att en taxigubbe som kört efter mig hade sett alltihop och kom utstormandes ur sin bil för att skälla på mig. Jag skällde tillbaka och sa att jag ska fixa det , gubbjävel. Vad fan tror du? Fick skamset söka upp ägaren och förklara att min bil hade repat hela sidan på hennes bil. Jag kom ändå undan billigt. 1000 spänn i självrisk + att min försäkring backar ett steg. Oden cup i helgen. Jag spelar för Kinnarp/Slutarp. Vilka kommer och tittar? Min dator har förresten kraschat. Om ni tycker att jag är osocial. Dagens tips: Amos Lee's självbenämnda debutplatta

Backstreet's back, alright!

Har funderat över det här med all barndomsmusik. Vart har den tagit vägen? Hittade min första Backstreet Boys-skiva hemma, min första och andra Britney-skiva, min oändliga samling av Mr Music-skivor där allt samlades. N*sync-skivor, Meja, Janet Jackson, The Corrs, Five, A-teens, Enya, B*Witched, Aqua, RKelly, Boyz2Men, Dr.Bombay, Cartoons, Spice Girls, TLC, Eiffel 64 etc, etc. Detta är tidig barndom. Vart har alla tagit vägen? Hur kan så  mycket musik bara glömmas bort? Kom även fram till att jag inte kan komma på vad jag lyssnade på för musik från min tonårstid(jag vet att jag inte har lämnat den än). Det jag kan minnas är i princip White Stripes och RHCP. Simon & Garfunkel har givetvis alltid funnits där, men fanns det inte några typiska millennieskifte-artister? Vad lyssnade man på när man var 13?

Nu har man lugg.

Dagens tips: Californication med RHCP

Vill bara tacka för det allmänna stödet

Och samtidigt säga Fuck You till alla. Eller nästan. Eller nej, inte alls.
Jag har en liten arg dag idag. Jag är ingen arg person så jag funderar lite över hur det blev såhär.
Det kan ha börjat med att jag vaknade 04.30. Jag tror jag gjorde detta för att jag var nyfiken på vem som hade vunnit valet. Sen tror jag att det fortsatte med kursen jag går med jobbet, det var nämligen sista dagen idag-ever! Vi skulle ha sluttenta och jag hade pluggat extremt poorly. Kul igår, men inte imorse. Trött och jävlig.
Kom hem. Insåg att jag även denna månad kommer vara fattig som den tattare jag är.
Jävla Oden cup. Åttahundrajävlaspänn!

Tränade. Var trött och seg och såklart fick jag ont i kukljumsken.
Körde halvt ihjäl mig när jag åkte hem för att jag envisas med att sms:a när jag kör bil. Ingen bra idé. Speciellt inte i dimma.

Hoppas jag inte skrämt bort någon av er. Jag är oftast ganska glad. Och trött och gosig.

Imorn blir det lugg och nygammal färg!

Dagens tips: Teaser and the Firecat med Cat Stevens

Hjälp!

Nej, nu fick jag ett farligt infall. Efter helgen och x-antal sprayningar, våfflingar, duschningar och diverse andra slitningar fick jag lust att klippa mig. Eller göra något kul. Funderar på att ta någon decimeter. Kanske lugg. Kanske permanent med stora lockar. Storlockig page/bob med lugg? Hjälp mig!

Har redan tipsat för dagen, men vaffan.


Dagens Tips nr.2: Led Zeppelin II

Fylla, slagsmål och razzia. Kan det bli bättre?

Jag hatar att jag inte uppdaterar bättre, men hatar också att uppdatera.

Fredag:
Installerar mig i stan. Frihet, lycka. Hälsar på pappa. "Det är ju din arm", säger han. Damn right!
Får fika. Diskuterar framtid och övriga föräldrar. Sminkar syrran.
Ellen kommer. Råkar supa henne lite fullare än det var tänkt. Går till Amanda och Erik. Kramar bra folk. LinusOscarEmilssonErikAmandaMarcusDaniel (om jag har glömt någon nu så skäms jag). Festen är i full gång. Amanda mår inte bra. Försvinner. Min permanent marker kommer fram och hamnar på allas armar. Oscar slåss. Och bits. Har märken kvar dagen efter. Somnar i soffan. Går hem.

Lördag:
Bakfull. Äter kebab. Eller nej, för jag får inte i mig någonting. Ligger i sängen halva dagen. Går upp, duschar. Försöker få någon sorts struktur på min dag. Misslyckas. SMS:ar Elin, jag blir sen. Groggar lite ensam innan jag ger mig iväg i den svinkalla Falköpingskvällen. Kommer till Elin. Våfflar håret. Blir sminkad. Dricker mer. Går på förfest. Råttan, även kallad Sara Lundkvist är värdinna. Malin är spindel. Jag och Elin blir misstagna för varandra fem gånger under kvällen. Kul, för hon är snygg. Vidare till Medis. Malin stannar på vägen och ska försöka kissa. Hon är för full och ramlar i busken. Tar iaf ett kort. Det är inte fullt. Träffar några i damlaget. Kramas. Dansar med Hanna. Ska röka. Polisen har kommit och stänger in alla i lokalen. Razzia. Inga tillstånd, säger dom. Finns visst tillstånd, säger Sandra och Dennis. Vi kommer ut efter en stund. Polisen släpar ut en tjej. Tre stora starka karlar på en liten tanig tös. Nämen det är ju DU, säger Martina. "Vad fint du målade på Jens arm igår." Återigen permanent markern. Tröttnar. Går hem.



Söndag:
Mår ganska bra när jag vaknar. Städar. Långsamt. Handlar. Äter. Åker till träningen. Tre jävla timmars bögträning. Åker hem. Duschar. Dör.


Dagens Tips: In search of... med N*E*R*D


RSS 2.0