Hawaii

Fest igår med Theresia, Fanny och Alexandra. Vi gick till Kanylen, som vårt uppehållsrum fyndigt heter, för att gå på Hawaiipub. Det var ganska trevligt, vi samlade på oss paraplydrinks-paraplyn och drack drinkar som smakade ananaspaj. Det blev senare limbo och jag vann inte på långa vägar. Theresia gjorde även kvällens snyggaste djukdykning då hon under en limbodansning insåg sina egna begsränsning och bestämde sig för att falla platt på golvet. Hon lyckades. Vi skrattade.
Vi gick vidare till Hallands där det var klubb, vi kom in gratis och blev uppbjudna på mellanfest i korridoren ovanför klubben. Vi hamnade på en killfest (eller bratfest), fast de försåg oss med förfriskningar så vi klagade inte.
Min och Theresias bastkjolar gjorde för övrigt succé! Vi var de enda som hade satsat fullt ut på outfiten.
Sanna loves them umbrellas

Jag bestämde mig går för att byta basgrupp, det är inte världens lättaste jobb att skriva ett arbete i en grupp på 13 pers. Nu är jag med i Theresias, Elins och Lisas grupp. Lisa sa att det var bra, för nu kunde vi allihopa ha vinkvällar och vara bakis tillsammans i skolan.

Jag undrar om KJ fortfarande läser?!

Jag börjar bli riktigt trött på att vara förkyld nu...

På måndag har jag provsjungning och på tisdag ska jag på informationsmöte med Var Glad-spexarna. På onsdag ska jag och Theresia på Krischans Novischpub (om hon nu kommer in, hon är ju inte medlem). På fredag spelar Heartbeats på Blekingska så vi avstår vår faddersittning. På lördag pratade Theresia om att vi skulle gå på Inkonst. Någon dag tänkte jag klämma in en visit hos Andreas och Lisa. Fullt upp, men jag älskar det.

Jag saknar mina vänner hemma. Och ohemma, som Maja.. Hanna frågade för övrigt mig igår vem min "mystiska älskarinna" var (hon syftade på att jag och Maja på facebook är listade som att ha ett öppet förhållande.) Jag skrattade så jag tjöt.

Hepp, måste plugga!

You've changed

Ella Fitzgerald is my homegirl!

Jag är inne på min 7:e dag som förkyld. Nu börjar det bli tröttsamt. Jag har haft lock för ena örat i 5 dagar nu. Fruktansvärt irriterande. Jag tog en vit kväll igår. Kände att det var välbehövligt. Ikväll är det nämligen Hawaiifest i Kanylen på skolan.
Idag har jag även haft en väldigt intressant föreläsning om ergonomi. Jag har varit på Hälsningsgillet på AF-borgen och skrev upp mig på massa listor att vara med i musikal, olika spex och en kör. Så jag har tydligen provsjungning med Bella Voce på måndag. Jag är nervös som få. Hoppas förkylningen gått över någotsånär. Får ladda med Kan Jang...

Vi har fått reda på att vi ska göra ett pararbete om någonting inom våra prekliniska övningar. Jag parade ihop mig med Yasmine och vi ska redovisa om liggsår..Mmm, vi som läst Med. grundkurs-kursen i höst vet att det kommer bli smaskigt...

Igår uppfann jag en maträtt som jag är väldigt stolt över. Det låter råäckligt men är faktiskt gott. Pesto-och frukostkorvpannkaka. Jag stekte korven som jag skurit i småbitar och lade på en kall pannkaka som jag hade preppat med en lagom mängd örtpesto. Är säkert lika god med tomatpesto.

Nä, nu är det fest för sjuttsingen!

It don't mean a thing if you ain't got that swing!

Benjamin Button!

Igår var jag och Sara i klassen på Benjamin Button's otroliga liv och käre barn vad bra den var!
Jag kan ärligt talat inte komma på någonting jag skulle vilja att de hade gjort bättre.
Omgivningarna var underbara, skådespelarna var i Oscars-klass allihopa. Birollsinnehavarna hade enormt stora betydelser för handlingen och gjorde det så himla bra! Brad Pitt fick chansen att visa att han faktiskt är en skicklig skådespelare och inte bara ett sött ansikte.
Däremot störde jag mig lite på Cate Blanchett. Jag hoppas för Gud i himmelen att hon hade en body-double som de klippte in jäkligt bra. Det är nämligen inte möjligt i mina ögon att vara 40 år men ha en kropp som en 16-årig balettdansös!
Helt klart 5 toasters av 5 möjliga. Feel free to comment on this...




Idag hade vi skola heeela dagen, men min basgrupp gjorde riktiga framsteg så det känns jättebra!

Det är även denna vecka inplanerat fester.
torsdag är det vanlig fest. Vi får själva fixa förfest och sen går vi ut med faddrarna på ÖG's nation.
fredag är det pub på skolan med tema "Hawaii". Jag och Theresia har redan inhandlat bastkjol och blomhalsband och planerar dekorera ytterligare med en stor, färsk blomma i håret.

Idag kom även representanter från Alnarps lantmästarskola (det är där Prins Carl Philip går!!!) och bjöd oss till fest. Bara sjuksköterskorna. Med rika lantmästare! Vi fick lite instruktioner om vad vi ska ha på/med oss och på kvällen verkar det bli finkalas. Yääy! Chiffongklänningen kommer till undsättning once again! FAST. Detta är inte förrän mars..


Övergödd av Top Model

Söndag.
Livet börjar komma ikapp mig nu.
I Fredags var jag och Hanna en sväng på stan och pengarna rullade lite för fort. Det var även sittning på Helsingkrona och det var mycket trevligt. Förfest hos Theresia, mellanfest i Aidas och Kerstins korridor och sedan superparty nere på Helsingkrona igen. Jag drack färgglad bål ur en kastrull, bytte skor sisådär 14 gånger och blev bjuden på min livs första drink. Av en kille! Whoa!

Igår startade jag dagen med 10-kronors second hand med Theresia. Senare på kvällen var det utgång på Dirty Frank, fast vi startade kvällen hos Fanny. På Dirty Frank var det bra musik, bra folk och Liveband! Jag blev ståendes en stund med Martin, utbytesstudent från Schweiz som hade en Pearl Jam-tröja på sig. Jag och Theresia blev trötta fort och gav oss av innan de andra för att leta upp kebab. Jag tog världens omväg ner till Mårtenstorget för att få tag på en, men det var det värt. Så ooootroligt värt.

Idag vaknade jag jättesent och funderade på att delta i brunchen som var på Hallands, jag beslöt mig för att sova och använda dagen till att få saker gjorda. Jag gjorde bland annat mina allra första egengjorda köttbullar och potatismos och de var minst lika goda som mammas! Resten av dagen har varit mindre produktiv, jag har hunnit beta av 4 avsnitt av "Canada's Next Top Model", och 2 avsnitt av "America's Next Top Model".

Jag har bott här en vecka, men redan insett att matpriserna är hutlösa. Fast det struntar jag i. Mat är nämligen mitt liv.

TröttTorsdag

Jisses.. Idag är jag så trött att jag storknar.
Igår var det fest och vilken fest sen! Vi träffades hos fadderMalin och hade det trevligt och sen bar det iväg till VG. Där utanför var det säkert 300 pers som väntade på att få komma in. Tack och lov att vi hade förköp! Jag hittade Theresia på golvet och vi dansade hela kvällen. Det faktumet att musiken var ganska värdelös gjorde inte så mycket..

Så idag började jag skolan klockan 9. Jag tyckte synd om de killarna i klassen som började grunda igår klockan 11, de kan inte haft det lätt idag..
Förresten! Idag blev jag inringd att jobba på Krischans Snapphanepub om ett par veckor! Det ska bli skitroligt!

Köpte min första kurslitteratur idag, dyrt som satan var det. Och det här ska man behöva göra tre år framåt då man i princip lever på luft...

Tänkte lägga upp en bild eller två av veckans nollningsaktiviteter. Enjoy!




Barnkalas!

Idag träffades vi vid AF-borgen allihopa för att få en rundvandring av stan av våra faddrar. Vi fick en lapp med "utmaningar" där det gällde att hitta vissa platser eller landmärken och ta kort på det. Det var ganska roligt fast svinkallt!
Igår hade vi tårtbakning och vi bakade våra tårtor i våra respektive faddergrupper. Från min grupp kom jag och en tjej till. Av tio. Men jag och Sara bakade på bra och fick ihop en Barbietårta.
Ikväll är det fadderförfest och sedan utgång på VG. Kvällens tema är Barnkalas. Jag är fullkomligt ovetande om vad det innebär men tänker satsa på kalasbyxor, partyhatt och partytutor. Kanske flätor. Kanske en rosett i håret.

Imorn går vi i skolan alldeles för länge och börjar alldeles för tidigt för att gå ut egentligen. Biblioteksundervisning och basgruppsträffar 9-15. Man hinner ju tröttna grundligt på skolan innan man börjat.

Hää, nu blire te och fransk kaka innan jag det är dags att handla...igen... Ses!

Första skoldan

Eftersom Marcus inte orkade gå med mig igår och visa vart jag skulle studera så fick jag klara mig själv denna morgon. Det började bra, jag skrev ut en vägbeskrivning och gav mig själv 20 min för att hinna gå eftersom alla sagt att det låg ganska nära. Jag gick vilse efter halva vägen, fick panik, gick lite mer vilse och frågade tre personer om dom visste vart Vårdvetenskapens Hus låg. Ingen visste. Till slut hittade jag en gubbe som kom med förslag på vart det kunde finnas, och jag hittade efter att ytterligare en gång gå vilse. Jag var bara en kvart försenad. Och imorn cyklar jag för det var inte alls så nära som alla hade sagt.
Vi skrev in oss och fick introduktion. Det var ganska sövande. Sen kom kåren och drog med sig oss i små grupper. Vi fick schemat för novischveckan och jag kan säga att jag ser fram emot de kommande aktiviteterna såsom fest, tårtbakning och sittning.

På vägen hem gick jag och funderade på vilken nation man skulle skriva in sig på och helt plötsligt var den där-Krischansta Nation, som en blixt från klar himmel. Jag mindes att Andreas och Lisa varit med där och dom rekommenderade den starkt så jag gick in, tjötade lite och skrev in mig. Jag skrev även upp mig på att arbeta med puben och Spääxet. Hoppas det blir bra..

Kom hem, hade ett väldigt givande samtal med Emelie (systern som bor här). Valde att ta en cykeltur för att bekanta mig lite med staden. Kollade in tvättstugan, postade några brev och köpte cykellampor (jag har nästan blivit påkörd två gånger än så länge). Sen kom jag hem, lagade mat och hade ett väldigt givande samtal med Johan (brodern som bor här). Nu sitter jag här och pular lite och tänker ladda inför morgondagen. Då blir det först skoldag och sedan tårtbakning med tävling!

Jag struntade i att diska de andras kastruller nyss..Tänk om de blir arga?..

Bilder!

Först lite bilder från mitt lilla place (jag har bara tagit kort på mitt rum):


Och lite bilder från groggkvällen med Oscar:






Flyttat åräå

Jag hinner inte med att berätta om allt som hänt. Fan.
Men iaf..
I Torsdags fyllde jag i tatueringen och det gjorde minst lika ont den här gången.
Sen träffade jag mina kära far.
Sen åkte jag till Oscar och hade gin & tonic-kväll.

I fredags vaknade jag bakis och lallade iväg och träffade Elin en sista gång. Sorgligt.
Sen åkte jag till jobbet och tog farväl av June och Marie och tanterna där.
Sen åkte jag till Anders och hade världens bästa återförening. Om han inte är den bästa som finns så finns inte Gud. (?)
Sa farväl till Tora. Åkte hem, hade familjedag. Susanne och Magnus kom och sa hejdå. Sen spelade vi spel halva natten. Jag och Fredrik drack Famous Grouse.
Idag vaknade jag tidigt, sa hejdå till familjen, mamma var ledsen, Louise var ledsen. Sen åkte jag och Fredrik mot sydligare breddgrader. Nu är jag här, har fått ordning på rummet och ska iväg om en stund på partaj av något slag.
Kameran har bestämt sig för att strejka idag så jag får lägga upp bilder på gin & tonic-kvällen och mitt rum typ...imorn.

Ha det så bra tills dess, folks!

Det bästa jag läst på länge



Skrivet på en gravsten.

All that jazz

Har fastnat i något sorts jazzträsk tror jag. Kan inte riktigt få nog av Al Jarreau, Etta James, George Benson, EST, Oscar Peterson, Ella F eller Dizzy.

Idag har jag (hör och häpna!) lagat mat inför flytten. Insåg att det blir ganska billigt om man fyller matlådor hemifrån och tar med sig. Vegetarisk lasagne blev, ganska gott faktiskt. Det värsta är att jag stinker vitlök om fingrarna, fast jag antar att de kunde luktat något annat mycket värre.

Fick inte sålt bilen idag heller...Det börjar tränga på nu.

Idag var jag flitig och hann med en dejter med både Oscar och Tora. Imorn blir det moster med familj. Imorn är det även dags för massage igen.

Resten av veckan verkar vara ganska fullspäckad. Torsdag gäller det att packa alla kläder och allt annat löst som ska med. Jag ska även fylla i tatueringen och hinna med att spendera dagen med min far och hans familj. Fredag ska väl bilen packas, antar jag, sen kommer Tora en snabbis och sen är det familjedag. Sen är det lördag. ^^ (Jag gör aldrig sådana tecken, men ville känna på hur det kändes. Jag insåg att det aldrig mer kommer hända.)

Jag börjar fundera på vart min beställda Krunegård-tirsa tagit vägen, månne..?..

Fick förresten tag på videon då Tingsek spelar live från Musikhjälpen. M-mm! Vilken man!

Stormy weather!

Jag kunde varit morsa!

Idag gick jag upp ur sängen, tog mig till frukostbordet för att avnjuta en kopp kaffe till morgontidningen. Och vad ser jag? Linda Jonsson på familjesidan. Hon hade blivit morsa! Linda och jag gick i samma klass under hela högstadiet och var hyfsat bra kompisar, hon var jättebra. Jag mådde lite illa. Vet inte riktigt varför, jag tycker inte det är fel av henne att skaffa barn men för mig som funderar på att välja ett barnlöst liv känns det väldigt främmande. Tankarna tog mig till min egen mor och jag insåg att hon var exakt lika gammal som jag är nu när hon fick mig. Jag mådde ännu mer illa och bläddrade till sporten.

Killing in the name of

RATM sommaren noll8. Jag behöver inte säga mer för att extasen ska skölja över mig.

Jag hörde ett helt galet bra band idag på P3. Jag körde bil och rabblade därför namnet för att minnas vad dom hette för nedladdning. När jag kom hem hade jag glömt namnet. Jag hatade mig själv.

Jag planerar ju förresten för flytten på lördag, och har varit riktigt i gasen i helgen. Var på ikea med syrran och handlade massor. Klädde om en anslagstavla och en pall. Idag hämtade jag en spegel hos finska plastfarmodern och klädde även om den. Snart får jag börja packa och det ska bli underbart. Jag ska bort från bögknarknazistäckelpäckellodis-Floby!

Det var fest igår. Elin hade förfesten och sedan drog vi vidare till Skövde. Jag tyckte inte att Bogrens och dyra inträden lät lockande så jag och Tora separerade från gruppen och intog Husaren. Det var sådär. Men vi gjorde det bästa av situationen. Vi drack öl.

Jag hoppas verkligen Krunegård vinner en Rockbjörn. Som årets nykomling har han starkt motstånd- Kleerup som för övrigt vann en grammis som årets nykomling, och Lykke Li som har haft otroliga framgångar i USA och Australien. Störst sedan Roxette. Det ser inte ljust ut, men jag håller mina tummar.

Det känns som om att jag har något sorts djur i min ekonomi. Något som äter mina pengar. Tur man är rik.

Fuck you, I won't do what you tell me!


It's Friday, I'm in love!

Igår hade jag en välförtjänt Minguskväll med Daniel och vi hade det mycket trevligt. När jag kom till Tora och min tillfälliga sovplats hade hon inte somnat utan vi låg ett tag och filosoferade ihop. Jag somnade till sist och vaknade idag av att min mobil ljöd. Det var Gunnel som klargjorde att min arbetslöshet inte började idag heller, som jag först hade trott.
Upp och iväg till Träningsskolan.
Kom hem, satte mig med IKEA-katalogen, penna och papper och började planera för min flytt OM EXAKT EN VECKA!
Hittade nödvändigheter och sånt som bara är kul/bra att ha. Det krävs något riktigt hemskt, som en globalt påverkande naturkatastrof för att få ner mig till marken igen.
Betalade min första hyra som inte var "bo-hemma"-hyra idag. Och det var roligt!

Snart får jag börja packa mina saker. I can't wait!

Jag har förresten inte fått sålt bilen än, ingen ringer! Får nog kanske sänka priset...

Fest imorn! Elin har fest och det kommer massa bra folk dit! Sen blir det Skövde, men vart ska vi gå, folks? Husaren?

Förresten, en uppmaning! Snälla, rösta på Markus Krunegård som årets nykomling, svenska manliga artist och årets låt till Rockbjörnen!


I'm siiiingin' in the rain

Idag fick jag ett rum i Lund!
Jättefint med ett syskonpar som rumskompisar!
Lägenheten är jättefin och syskonen verkar schyssta!
Imorn säljer jag förhoppningsvis bilen!

Det går bra nu

Chocolate-Bits?

Jag har försökt ta ta i min husliga sida och håller faktiskt för tillfället på att baka. Ett första steg mot att bli fullvärdig kvinna. Hämtade massor av "mormor"-recept igår hos mina morföräldrar innan dom skulle åka till soldyrkarparadiset Cypern i tre månader. Vilka krutgamlingar.
Igår hann jag även med en liten avskedsdrickarkväll med Herman, Räcer och Emeli hos Tora.
Jag lade förresten ut min bil på Blocket idag. Ingen har ringt. Än. Men jag har fortfarande hopp.

Snart är det fikapromenad med Oscar. Det var längesen nu. Ska bli trevligt.

Imorn åker jag till framtidsstaden Lund för att kolla in två rum. Hoppas jag får ett av dom. Får se om jag även hinner med en fika hos mina favorit-Lundabor Andreas och Lisa med kids...

Det är mycket på gång nu. Till exempel har jag fullt upp med planeringen av en dunderfesthelg på Blidö i Stockholms skärgård med Tora och Uppsala-pojkarna. Det finns bastu!

Fest med Elin och andra randoms på lördag.

Jag vill flytta!!!!!

Vad glad jag är att jag gav the Oxford Collapse en extra lyssning. Bits blir bara bättre och bättre.


Whooa! Det luktar sockerkaka med chocolatechip-flakes!

Ännu en lista

Jag är alldeles förundrad över alla listor som ploppat upp de senaste två dagarna. Vissa bättre än andra, jag tycker speciellt att Daniels lista var bra, inte för att jag instämmer utan för de mycket välformulerade motiveringarna. Jag och Tora är för övrigt överens om att 2008 var ett pissår. 2009 börjar minst lika pissigt, men vi ska ta oss igenom det. Tora, du kommer inte alls bli ensam. Jag är bara ett telefonsamtal eller en tågresa bort.

Jag är sjukskriven för första gången i mitt liv. Anledningen är att jag på grund av mina smärtor i foten inte kan genomföra mitt arbete. Jag vet att jag gnäller, men man blir ganska bitter efter en veckas ständig smärta.

Om man skulle ta att utnämna några höjdare från året som gått.

Årets Kämpe: Helt klart Tora Borén, få skulle ta sig upp gång på gång såsom hon gjort efter alla motgångar.

Årets Diss: Anders Stenholm, skaffade flickvän och sedan såg man inte röken av honom.

Årets Överraskning: Ellen Alström, kanske bara en överraskning för mig, men jag hade ingen aning om att hon målade, och än mindre hur otroligt duktig hon är!

Årets Nyfunna vän: Elin Henriksson. Nattvännen Delux. Platsen delas med Maja Jacobsson, den bästa 90:an i världen!

Årets Fröken Duktig: Sandra Fritz för hon slutade bita på naglarna.

Årets Kramare: Adam Andersson, han kramas bäst, kan förklara varför alla tjejer hänger som flugor efter honom.

Årets Saknad: Herman Arnesson som stack till huvudstaden för att spela med arméns trumkår.

Årets Modiga: Sara Tinnert och Jåanna Andreasson som drog till London på vinst och förlust.

Jag känner att jag har glömt hur många som helst, borde antagligen aldrig gjort en lista..Hmm..Jag får väl fylla på efter hand.
Hörs!

2009

Ja..Nytt år var det.
Igår inleddes kvällen med middagsbjudning hos Emeli. Vi åt, drack, spelade twister och hade det trevligt. Jag och Henrik sjöng och spelade lite grand vid flygeln. Usch, vad hemskt det lät, förlåt mig, Henrik.
Jag och Maja drog vidare till ErikoAmanda och där var det fest.
Det första jag möts av är Daniel som bränt handen på en platta. Någon idiot hade tyckt det var roligt att sätta på alla spisplattor...

Sen kom Tora och hon var glad. Och jag var glad för att hon kom.
Jag hade lånat med mig en mistel från Emelis hus och den funkade som den skulle.

Sedan minns jag bara små segment. Resten har jag fått höra, men jag tror att jag hade trevligt.

Idag har jag haft en heldag med Tora och insett att jag flyttar om två veckor. Det är inte lång tid.

Någon mer än jag som hatar Frida Hyvönen?

Musiktips: Consei de Ser Sexy

RSS 2.0